Besøg vores mobil side
 .

Gilleleje fik kold skulder af ministeren

Udgivet af FiskerForum den 15-02-2012 · info@fiskerforum.dk

Tillidsfolk fra Gilleleje håbede på periodevis åbning af de lukkede Kattegat områder – det lykkedes ikke.

Mange Gilleleje fiskere oplever begrænsninger i forbindelse med de lukkede områder i Kattegat. Periodevis lander havnens fartøjer også i andre havne i forbindelse med, de har fisket længere væk end tidligere.

Derfor rammes hele byen af de ændrede vilkår. Auktionsmester Lasse Nordahl, og formanden for den lokale fiskeriforening Jan Nordahl besøgte for nylig fødevareminister Mette Gjerskov i håb om, at få lempet lidt på de stramme fiskerivilkår, til gavn for fiskerne og lokalsamfundet.

Men ministeren var ikke lydhør for de fremførte argumenter, herunder heller ikke muligheden for anvendelse af selektive redskaber. Jan Nordahl forklarer til Fiskeritidende, at til dette punkt nævnte ministeren, at der i givet fald skal sorteres 100% - og at det bliver fiskerne, som skal dokumentere sorterings evnen.

I foråret 2010 var der ca. 20 fartøjer hjemmehørende i Gilleleje. Restriktionerne er vedtaget med henblik på at beskytte Kattegat torsken, som meldes på et historisk lavt niveau.

FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia