Besøg vores mobil side
 .

Global stigning i fiskefangster for 2011

Udgivet af FiskerForum den 09-01-2014 · info@fiskerforum.dk

Den samlede mængde fisk fanget der blev fanget overalt på hele jorden i 2011, steg i forhold til året før med 4,6 millioner tons, så den samlede fangst for 2011 nåede imponerende 94,6 millioner tons fisk.

I følge FAO's statistik, offentliggjort i TheFishSite.com, kårede man samtidig den peruvianske ansjos, som den art der blev fanget flest af i 2011.


Kigger man derimod på hvilken verdensdel der havde den største fangstandel, løb Kina af med sejeren, som verdens førende fiskenation, mens vores broderland Norge, kom ind på første pladsen, som værende det land i Europa, der fangede flest fisk. Men på den samlede liste over nationer og deres totalfangster, måtte Norge se sig henvist til en plads som nummer 11 blev hele verdensranglisten.


Island kom ind som en flot nummer to i landene i EU, der fangede flest fisk, men her igen, henvist til 18. pladsen på verdensranglisten, dog alligevel med en placering højere end de foregående år.


Tallene er taget fra FN's Fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) statistik oversigt.


FAO samler blandt andet viden og informationer om fiskeri m.m. Målet er at hjælpe udviklingslande og lande i overgangsfasen med modernisering og forbedring for at sikre alle en god ernæring. Siden grundlæggelsen i 1945 har FAO i særlig grad været opmærksom på udvikling af landområderne, som er hjemsted for 70 procent af verdens fattige og sultne mennesker.


Kilde: TheFishSite.com
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia