Besøg vores mobil side
 .

God aftale om tobisfiskeri halet i land

Udgivet af FiskerForum den 18-03-2013 · info@fiskerforum.dk

EU landene har i dag givet håndslag på, at fiskeriet efter tobis kan begynde den 1. april og med en betydelig forhøjelse af kvoten

Tobis er en vigtig industrifisk for Danmark, og derfor har det været magtpåliggende for fødevareminister Mette Gjerskov at sikre, at fiskeriet kan begynde den 1. april, som biologerne anbefaler.

”Jeg er rigtig glad for, at mine EU kolleger har lyttet til de danske ønsker, så fiskerne hurtigt kan gå i gang med at fange tobis. Og så er det dejligt, at vi kan fange mere end syv gange så mange tobis som sidste år samtidig med, at vi bevarer et bæredygtigt fiskeri”, siger Mette Gjerskov.

Det Internationale Havundersøgelsesråd, ICES, offentliggjorde i slutningen af februar sin rådgivning, der anbefaler en samlet kvote på 322.000 tons i 2013.

Danske fiskere har næsten hele EU’s kvote og kan således fiske 249.000 tons tobis i 2013 mod ca. 34.000 tons i 2012.

Mette Gjerskov har arbejdet ihærdigt på, at EU landene hurtigt kunne fastlægge kvoten, der sikrer at fiskeriet kan gå i gang så snart sæsonen begynder. Og det er nu lykkedes.

Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
FiskerForum

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia