Besøg vores mobil side
 .

Gode fangster af rødspætter – men priserne halter

Udgivet af FiskerForum den 08-06-2012 · info@fiskerforum.dk

Nordsøfiskeriet efter rødspætter går i øjeblikket godt – der er mange fisk at fange, men priserne ligger i den lave ende.

Sådan er status ved begyndelsen af juni måned, hvor mange både er i fuld gang med at fiske fladfisk. Fiskeskipper Kurt Adsersen fra RI 427 ”Mette Helene” ridser situationen således op; ”Der er mange fisk at fange. Derfor ligger prisen, der hvor den gør”

Priserne for rødspætter ligger netop nu på 8-9 kr./kg. – og det er ifølge Kurt Adsersen træls; ”De måtte gerne koste et par kroner mere, i hvert fald 10 kr. burde være muligt”

På denne tid af året er rødspætterne også relativt magre, hvilket selvsagt ikke styrker prisen, men Kurt Adsersen tror også ændrede markedsforhold spiller ind; ”For år tilbage kunne markedet nemt aftage de mængder som nu landes, men sådan er situationen bare ikke længere”.

Ud over rødspætter fanger ”Mette Helene” også andre arter af hvidfisk. For havtaske og de større rødtunger har priserne været ok – og det supplerer økonomien. Men rødspætter er hjørnestenen i fiskeriet, og derfor er det også vigtigt, at prisen holder niveau. Som situationen er i øjeblikket, er literprisen på brændstof alt for tæt på prisen for et kilo rødspætter konstaterer Hvide Sande skipperen.

EK/FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia