Besøg vores mobil side
 .

Godt norsk torskefiskeri i dårligt vejr

Udgivet af FiskerForum den 31-03-2017 · info@fiskerforum.dk

Flere fiskere i det nordlige Norge har trodset det dårlige vejr og opnået gode fangster i forrige uge. Påsken nærmer sig, og flere fiskere har benyttet lejligheden til en slutspurt, inden torskefisket stopper.

Imponerende
Næsten 18.000 tons blev landet i uge 12 - noget som Charles Aas i Råfisklaget betegner som imponerende. Især taget i betragtning, at vejrforholdene i det nordlige Norge har været dårlige:

– Der har været perioder med opholdsvejr, og der har bådene været ude, og har fanget store mængder fisk. Det betyder, at vi nok ville have set enorme landinger, hvis vejret havde været stabilt godt hele tiden, siger han.

Uge 10 var netop sådan en uge. Der blev der fanget 28.000 tons.

For høj pris
Prisen netop nu er på 22,46 norske kroner pr. kilo. Det betyder, at tendensen med faldende priser fortsætter:

– Det startede med høje priser på 25 kroner pr. kilo i januar, og mange havde håbet, at prisen ville holde sig på dette niveau hele vinteren. Men det er en for høj pris til at forsvare alle anvendelser af fisken. Uanset dét, så viser historikken, at priserne stiger, når tilgangen bliver mindre. Så til efteråret vil prisen nok stige igen, siger Charles Aas.

– Vil prisen så igen være i omegnen af 25 kroner?

– Tja, det er som at stikke fingeren i vejret. Men i 2016 var januar-gennemsnittet 21 kroner. I oktober passerede vi 23 kroner, siger han.

Snart færdige
Med det gode fiskeri i dårligt vejr i forrige uge, konstaterer Charles Aas, at flere nu nærmer sig slutningen af årets torskekvote. Når påsken starter tror han de fleste er færdige.

Alligevel har Råfisklaget fået meldinger fra flere modtagere om, at de holder åbent i påsken, hvis behovet skulle melde sig:

– Vi udsender snart en oversigt over de modtagere, som tager imod fisk i højtiden, siger Charles Aas.

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia