Besøg vores mobil side
 .

Grønlandsk fiskeri efter hellefisk går forrygende.

Udgivet af FiskerForum den 01-05-2012 · info@fiskerforum.dk

Fangsterne er fordoblet i forhold til sidste år ved samme tid og Siumuts Kristian Jeremiassen ønsker derfor kvoten på hellefisk i Uummannaq forhøjet med 2000 tons. Forklaring følger.

For at undgå fiskestop da fiskerne i Uummannaq har fanget dobbelt så mange hellefisk, som i samme periode sidste år, har medlem af naalakkersuisuts Ane Hansen allerede været ude med en advarsel om at jollefiskerne ikke igen i år, skal stå uden kvoter ved årets slutning. Derfor vil en forhøjelse af kvoten sikre fiskerne en fornuftig indtjening og sikre beskæftigelsen på fiskefabrikken.

Fra nytår blev der i det kystnære fiskeri efter hellefisk i Diskobugten, Uummannaq og Upernavik indført nye regler, som skelner mellem fartøjer over og under seks meter.

Både over seks meter får en licens med en individuel kvote, som er tidsubestemt og omsættelig. Både under seks meter, typisk joller, får en licens til fiskeri på fælleskvoten.

Samtidig opgiver selvstyret sidste års kvartalvise kvotetildeling. De store både må selv bestemme, hvornår de fisker, fordi deres kvote er sikret hele året, og jollerne fisker på en fælleskvote efter princippet »først-til-mølle«.

Hellefisk i Nordgrønland:

Diskobugten 8.000 tons
Uummannaq 6.000 tons
Upernavik 6.500 tons

Kilde: servitsiaq.ag
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia