Besøg vores mobil side
 .

Grønlandske fiskeindustrier gør også krav på de nye fiskearter.

Udgivet af FiskerForum den 20-08-2012 · info@fiskerforum.dk

Alt imens det Grønlandske fiskeri går efter en kvote på 10.000 tons makrel, er Royal Greenland og Polar Seafood, allerede i gang med at tænke i andre arter.

Selv om fiskeriet efter makrel kun lige er begyndt, udvikler det sig hastigt og kan ende med at blive et rigtigt godt supplement til rejer, hellefisk og lodde.

I takt med at isen smelter og havtemperaturene stiger, bliver det varmere. Klimaforandringerne har betydet at arter som makrel, blåhvilling, kulmule og sild er begyndt at strømme til de grønlandske farvande og interessen for disse er derfor blevet skærpet betydeligt, både for fiskerne og også fiskeindustrien.

Men på bagsiden af de for Grønland gode nyheder, følger nok en del stridigheder med, som det sidst blev set da man besluttede sig for et prøvefiskeri efter makrel, hvor Island stilledede sig på tværs. Det bliver nok ikke mindre af at man nu også går efter et prøvefiskeri af norsk-islandske sild.

Kilde: Sermitsiaq.ag
FiskerForum.comSyntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia