Besøg vores mobil side
 .

Hævder Seismiske skydning skræmmer makrellen væk.

Udgivet af FiskerForum den 27-08-2011 · info@fiskerforum.dk

Makrellen er skræmt væk af seismisk skydning og forårsager at fiskerne med mindre fartøjer påføres store økonomiske tab, ifølge den norske Fiskeri forening.

Makrel fiskerene er kede af, at der i mange år har været løbende seismisk skydning i den centrale del af felterne, mens makrel fiskeriet har været på sit højeste, skriver Eva magasinet. Sæsonen er kort og varer kun fra august til september.

Sæsonen varierer lidt i længden, alt efter makrel migration, siger senior rådgiver Elling Lorentzen fra den norske Fiskeriforening til avisen. Han tilføjer, at makrel flåden er afhængige af at kunne flytte derhen hvor makrellen er, men at det er svært at være tæt på pga. de seismiske skyderier hele sæsonen.

Det betyder store økonomiske tab for fiskerne. Indtægterne fra makrel fiskeriet tegner sig for omkring 50 procent af erhvervs indkomsten for mange af skibene, fortæller Elling Lorentsen.

Lorentsen har i et brev til den norske Petroleum direktoratet anmodet om en suspension af de seismiske skydninger at opsummere situationen og opdatere oplysninger. Så parterne skal afgøre, hvordan man kan undgå yderligere konflikter.

Oplysninger Bjørn Rasen i NPD siger, at alle seismisk skydning er planlagt i god tid, og at den planlagte optage tid plottes på kortene, der er tilgængelige online. Han understreger også, at den seismiske fartøj afgår til det aktuelle fiskeri.

Kilde: NTB
FiskerForum

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia