Besøg vores mobil side
 .

Hanstholm Havn udvider, udvikler og uddyber

Udgivet af FiskerForum den 18-03-2011 · info@fiskerforum.dk

En vanddybde på 12,5 meter gør gavn for alle forretningsområder på Hanst Havn. - også fiskeriet.

Hanstholm kan om fire-fem år være den eneste havn på den danske vestkyst med en besejlingsdybde på 12,5 meter. ”For danske havne under et er en vanddybde på 12,5 meter i sig selv unik, for Hanstholm Havn vil vanddybden åbne muligheder for, at vi får adgang til helt nye forretningsområder,” siger Havnechef Birgitte Juhl.

Dybden og udvidelsen af havnen giver bl.a. nye forretningsmuligheder indenfor offshore- og vindmølleindustrien. En dybde på 12,5 meter giver mulighed for at tage borerigge ind, der stikker dybere end nuværende dybder til serviceeftersyn og renovering.

Fiskere får også gavn af den nye dybde og udvidelsen.
"Vi ser jo en tendens til, at også fiskefartøjer bliver større og større i dag. Så alene den faktor gør en uddybning gavnlig for fiskerisektoren i Hanstholm,” siger Birgitte Juhl.

Yderligere er planen, at den nuværende havn skal forblive fiskerihavn, hvilket giver fisker og fiskefartøjer meget mere plads i fremtiden. De nye forretningsområder får afdeling i den kommende udvidelse mod nordøst, hvor 80 hektar nyt landareal bliver tilgængeligt. ”Dermed er der plads nok til både offshore og en yderligere satsning på godstransport,” siger Birgitte Juhl

Det er havnechefens klare overbevisning, at havnen har fiskernes opbakning, og at fiskeriet vil bevare sin centrale placering som et primært og særdeles vigtigt erhvervsområde i Hanstholm.

Kilde: Fiskerforum/MB

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia