Besøg vores mobil side
 .

Hanstholm Havns nye transitkaj

Udgivet af FiskerForum den 10-04-2014 · info@fiskerforum.dk

Med etableringen af den nye kaj til 24 mio. kroner, styrkes industrifiskeriet væsentligt, da det vil indbyde flere udenlandske trawlere at lande ved den nye kaj i stedet.

Tidligere optog de udenlandske trawlere pladsen, for industrifiskerne, men med den nye 240 meter lange kaj, har vi løst problemet her, forklarer Havnens tekniske chef Peter Nymann til Nordjyske.


De udenlandske trawlere kommer fra Holland, Tyskland og Belgien for at lande fangsten ved auktionen i Hanstholm eller få den forarbejdet samme sted. Men for nogens vedkommende, tager de en del af lasten med igen tilbage til deres hjemhavn, derfor kalder vi den for en transitkaj.


Peter Nymann fortæller videre, at havnebassinet ved den nye lange transitkaj har en dybde på syv og en halv meter, hvilket giver havnens øvrige industritrawlere bedre plads og derved en nemmere besejling af havnen.


De udenlandske trawlere optog før en del af pladsen, hvor industritrawlere skulle ind, men det er løst nu, fordi de udenlandske trawlere er flyttet til transitkajen.


Hanstholm Havn har selv finansieret 50 procent af anlægsudgifterne. De resterende 50 procent er i form af tilskud fra EFF puljen.


Kilde: Hanstholm Havn og Nordjyske
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia