Besøg vores mobil side
 .

Havgalt skal formentlig kvoteres.

Udgivet af FiskerForum den 20-10-2010 · info@fiskerforum.dk

Danske industrifiskere står måske overfor at miste et attraktivt supplement. EU menes på vej med krav om fastsættelse af en kvote for havgalt – også omtalt som trompet- eller boar fisk.

Samtidig præciseres et krav om, at der kun må bruges 100 mm net – og det gør det svært at fange den lille røde stimefisk.

Den indtil videre ukvoterede art havgalt, er de senere år blevet et godt supplement for en række af EU landenes større industrifartøjer. Trawlfiskeriet, der udøves i den Engelske kanal og på vest siden af Irland, har udviklet sig eksplosivt de seneste år, fra et beskedent kvantum på 500 tons i 2005 til 80.000 tons i 2009.

Et udtræk fra Fiskeridirektoratets on-line statistik viser et fortsat højt aktivitetsniveau i 2010, også blandt danske fartøjer. Danskerne har indtil videre indberettet fangster i 2010 på ikke mindre end 39.000 tons.

Men nu menes EU på vej med et krav om, at der fastsættes en kvote for havgalt – og derfor forventes det, at de rådgivne organisationer ICES og STECF skal på banen med anbefalinger om, hvor stort et fiskeritryk arten kan tåle.

Med henvisning til de generelle tekniske regler har EU desuden henledt medlemslandenes opmærksomhed på, at fiskeriet skal ske med 100 mm masker. Ifølge flere fiskere, som Fiskerforum.dk har været i kontakt med, er der hidtil benyttet en maskestørrelse på 88-90 mm. Et krav om 100 mm masker vil formentlig gøre fiskeriet uinteressant, idet den lille røde eller pink farvede fisk, forventes at ville løbe gennem maskerne.

Hvis der fastsættes en EU kvote, skal der efterfølgende aftales en fordeling medlemslandende imellem.

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia