Besøg vores mobil side
 .

Henrik Dam Kristensen har ikke 500 mio. til ny ydermole i Hanstholm

Udgivet af FiskerForum den 28-02-2012 · info@fiskerforum.dk

Konferencen om Hanstholm Havn arrangeret af Egnsnetværk Thy-Mors måtte i går lægge øre til transportministerens ord om smalhals og at kassen er tom.

Det ambitiøse projekt med udviklingen af Hanstholm Havn, som omfatter planlægningen af ny ydermole og en ny færge- og godshavn, samt satsningen på at blive Danmarks center for bølgeenergi, har ikke fået formanden for havnens bestyrelse, Poul Arne Jensen, til at ryste på hånden. ”vi skal bruge 2012 til at skaffe finansiering, også med statslig medvirken, enten som OPP eller som offentlig medfinansiering. Det er en modningstid,” og Poul Arne Jensen fortsatte, ”vi skal have ydermolen først, den er en forudsætning for alt det andet. Jeg har noteret mig at ministeren vedgår sin forpligtelse og engagement i ydermolerne, det ser jeg som en åbning til mulig drøftelse af, hvordan det kan ske i forhold til anlæg af en ny mole.”

Havnen holder således fast i tidsplanen for udvidelsen, som er opdelt i flere etaper fra 2013 til 2015

* Etablering af ny ydermole.
* Uddybning
* Etablering af nye havnearealer
* Ombygninger og ændringer af eksisterende havn.

Ligeledes fastholdes målsætningen om at skabe og udvikle nye forretningsområder indenfor fiskeriet og transportområdet samt offshore og energiområdet.

Ministeren blev ellers gentagne gange under konferencen, gjort opmærksom på at opførelsen af en ny ydermole, en investering i størrelsen omkring 500 millioner kroner, var en forudsætning for det videre arbejde med at realisere havnens udbygningsplaner.

Planer som på sigt vil udløse yderligere investeringer på omkring 1 mia. kroner.

Kilde: Nordjyske.dk
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia