Besøg vores mobil side
 .

Hverdagen indfinder sig atter efter stormen.

Udgivet af FiskerForum den 30-11-2011 · info@fiskerforum.dk

Eftervirkningerne af weekendens storm holdt mandag KR164 ”Taja” i havn. Strømmen fra de store vandmasser, der i weekenden blev presset ned fra Nordsøen og Skagerrak var for stærk.

Oven på weekendens storm, som i større eller mindre omfang hærgede hele landet, blev det for KR 164 ”Taja” til en enkelt dag i havn, inden fartøjet tirsdag atter var ude at fiske i farvandet omkring Agersø.

”Agersø er aflang – så vi finder altid et roligt sted”, forklarer Jan Rasmussen umiddelbart efter tirsdagens fiskeri er afsluttet og båden atter lagt til kaj.

Stormen gav, i området ved Smålandsfarvandet, vindstød på op til 23 m/sek. Og det endnu kraftigere uvejr længere nordpå pressede meget vand ind i de indre farvande. Så meget, at Jan Rasmussen vidste at det ikke nyttede at forsøge at fiske mandag. Erfaringsmæssigt ved han, at strømmen efter en storm løber stærkt – ved Storebælt ofte med 4-5 mil/timen, og så er der ikke meget at gøre for det ca. 16 m. lange trawlfartøj ”Taja”. Det var dermed eftervirkningerne, og ikke selve stormen, der holdt skibet til kaj en dag over.

Besætningen ombord i KR 164 ”Taja” fisker efter torsk; ”Torsk, torsk og atter torsk” siger en smilende Jan Rasmussen. ”Det er jo det eneste der koster noget”, forklarer han med henvisning til fladfiskepriserne, der er så lave, at det er urentabelt at fiske efter dem.

Jan Rasmussen håber fladfisk priserne vil rette sig til det bedre, for i øjeblikket lejer han torskekvoter – og det er selvsagt ærgerligt, at betale leje for at kunne udøve sit erhverv.

FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia