Besøg vores mobil side
 .

Ingen færøsk makrel til Peterhead i denne omgang.

Udgivet af FiskerForum den 15-09-2010 · info@fiskerforum.dk

Skotske fiskere ville blokere losning, derfor ønskede skipperen at sikre værdierne bedst muligt – skibet ligger nu i norsk havn. Ny køber er Norway Pelagic A/S.

Det fælles fodslag mellem EU og Norges fiskere er måske ikke helt så holdbart som oprindeligt udmeldt. Mens skotske fiskere holder fast i en konfrontationskurs, synes der i Norge at være interesse for at konflikten ikke breder sig.

Tirsdag lykkedes det skotske fiskere at overbevise en færøsk båd om, at han ikke burde komme til Peterhead med en last makrel. I stedet har en norsk fabrik nu købt fisken, og skibet ligger klar til losning i Florø på den norske Vestkyst.

EU og Norges fiskere har klart meldt ud, at man ikke vil acceptere færøske bådes adgang til norske og EU`s havne. FD86 ”Finnur Fridi” har fisket den omtalte last makrel i norsk økonomisk zone, og denne kvote og dette farvand er ikke omfattet af kyststaternes stridigheder.

På den baggrund kan FD86 ”Finnur Fridi” formentlig uden problemer levere makrellen til den norske køber, alt imens Fresh Catch´s direktør i Peterhead, må se til, at lokale fiskere forhindrer ham i at drive lovlig virksomhed. Til Fiskerforum.dk siger Fresh Catch Ltd`s direktør Chris Anderson; ”Jeg er irriteret, meget irriteret – vi var højestbydende på den omtalte last”.

En repræsentant for det færøske rederi ”Vardin” bekræfter hændelsesforløbet overfor Fiskerforum.dk; ”Denne makrel har ikke noget at gøre med den igangværende konflikt, og jeg tror losningen vil forløbe uden problemer”. På samme måde som en anden færøsk båd ”Saksaberg” d. 10. september uden problemer, leverede makrel fra samme farvand til en norsk køber.

Kilde: FiskerForum.com/EK

Se mere om fartøjet her

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia