Besøg vores mobil side
 .

Island har tildelt sig selv en makrelkvote på samme niveau som sidste år

Udgivet af FiskerForum den 25-04-2014 · info@fiskerforum.dk

Det islandske ministerium for fiskeri og landbrug har sat den Islandske makrel kvote for 2014 til 147.574 tons.

Meddelelsen er blevet hilst velkommen af EU, der siden den overraskende 5 års makrelaftale mellem Norge, Færøerne og EU, har opfordret Island til at tilslutte sig aftalen.


Den islandske kvotetildeling på makrel, repræsenterer 16,6 procent andel af den samlede makrel anbefaling ( 890.000 tons) fra Det Internationale Havforskningsråd ( ICES) - eller hvis det sættes op mod den faktuelle tildeling af makrel på 1.240.000 tons, som EU, Norge og Færøerne blev enige om, er det 11,9 procent af denne kvote.


Sigurdur Ingi Johannsson , som er Minister for Fiskeri-og landbrug på Island, siger i en kommentar til beslutningen, ”at den helt er i tråd med Islands engagement i et bæredygtigt fiskeri og er således med til at bevare makrelbestanden.


Forskerne slås fortsat med at finde ud af hvor stor makrelbestanden egentlig er. De mangelfulde fangstdata bærer en del af skylden, for hvorfor det er så svært at regne størrelsen af bestanden ud, efter den nuværende model. Den model blev derfor forkastet af det internationale råd for havforskning (ICES), hvilket betød der ikke længere er et analytisk mål for hvor stor bestanden er, ud over at bestanden åbenbart har været stor nok til at kunne klare det fiskepres makrellen har været udsat for de senere år. 


Det har afstedkommet et råd på 890.000 tons fra ICES, som er et gennemsnitligt fangsttal for de foregående tre år. Trods ICES rådene, blev den 5 år lange makrelkrig afsluttet, med en aftale om fordelingen af kvoter, uden om Island på 1.240 mio tons mellem Norge, Færøerne og EU.


Kilde: TheFishSite News Desk
Fiskerforum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia