Besøg vores mobil side
 .

Island og Færøerne dumper priserne på makrel

Udgivet af FiskerForum den 27-09-2012 · info@fiskerforum.dk

De to nordatlantiske øer oversvømmer nu det russiske marked med billige makrel. Makrel fanget på deres selverhvervet kvote og i strid med alle bæredygtigheds principper og kvote anbefalinger.

Det norske Kystmagasinet.no har ved de russiske myndigheder fået adgang til materiale med alle oplysninger om Ruslands import af makrel: producenter, oprindelse, eksportører, importører, priser, netto vægt og meget mere.

Kystmagasinet.no har gennemgået det russiske materiale og fundet at Islands andel af det russiske marked i 2009 udgjorde 11 procent og at dette tal steg til 33,5 procent for 2010 og i 2011 steg det yderligere til hele 60 procent.

En seksdobling af eksporten til Rusland på blot 2 år bør give stof til eftertanke. Island har kapret markedsandele fra samtlige eksportører til det russiske marked og til priser der væsentligt ligger under det sædvanlige.

Det er en uholdbar situation og forskerne advarer nu om at bestanden er truet. Der fiskes nu ca. 260.000 tons mere end det er anbefalet.

Kilde: Kystmagasinet.no
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia