Besøg vores mobil side
 .

Island og Færøerne rokker sig ikke i makrelforhandlingerne

Udgivet af FiskerForum den 03-02-2014 · info@fiskerforum.dk

Endnu engang endte makrelforhandlingerne resultatløse, så Bergen forhandlingerne i sidste uge løste ikke op for den fastlåste situation og gav heller ikke de imødesete indrømmelser parterne imellem, man havde håbet på, så aftalebogen forblev lukket.

Island og Færøerne står stejlt på den ene side og EU og Norge på den anden. Trods rimelig fleksibilitet fra både Norge og EU's side, har de lange og intense forhandlinger i Bergen, om fordelingen af den nordøstlige Atlanterhavs makrel for 2014, stadig ikke båret frugt og situationens kompleksitet, minder derfor mere og mere om en uløselige gordiske knude.


Både den norske fiskeriminister Elisabeth Aspaker og EU's fiskerikommissær Maria Damanaki, udtaler begge efter møderne, at man har strukket sig langt i forhandlingerne om en retfærdig og afbalanceret aftale og begge er samtidig enige om, at det kun er bagatelagtige forskelle, der skiller parterne. En skuffet Aspaker sagde videre, ”Norge havde ellers forsøgt med nye indrømmelser og strakt sig lagt, men alligevel uden resultat. Island og Færøerne må udvise større fleksibilitet, de kan ikke forvente at få opfyldt alle deres krav, Norges tilbud har været yderst generøst sammenlignet med makrellen udbredelse og vandringsmønster.”


Damanaki var ligeledes skuffet, ”Det er små forskelle der skiller os ad, men vi har med en Milliard stor industri at gøre og det er derfor vigtigt vi tager de rigtige beslutninger, for at sikre et fortsat bæredygtigt og sikkert makrelfiskeri for fremtiden. Det er derfor ærgerligt, at forhandlingerne strander på fastlåste holdninger og at disse blokerer for en endelig løsning af konflikten."


Kyst-landene har planlagt at mødes igen i London i denne uge, for at diskutere kvoter for blåhvilling og atlantisk-skandinavisk sild, og Norge og EU forventer at gå i gang med de bilaterale forhandlinger i Oslo uge 7.


Kilde: Regjeringen.no og EU kommissionen
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia