Besøg vores mobil side
 .

Islands største producent af stenbider- og torskerogn er solgt

Udgivet af FiskerForum den 04-11-2013 · info@fiskerforum.dk

Fiskegiganten HB Grandi på Island køber firmaets største aftager af lodderogn, Vignir G. Jonsson Hf. Med i købet følger de 46 ansatte og en årsomsætning på 2,4 mia. kroner.

Bestyrelserne i både HB Grandi og G. Vigna Jonsson Hf har allerede godkendt handlen, som dog er betinget af en endelig godkendelse fra aktionærerne i begge selskaber. Handlen ligger således helt i tråd med HB Grandi's startegi, om at følge fisken hele vejen, fra den er fanget og til den ligger ved slutbrugeren.Vignir Jonsson er Islands største rogn producent'Synerifordele ved sammenlægningen.
Handlen styrker ydermere selskabets drift, som på flere områder kan opnå synergifordele ved sammenlægningen, udover den omsætningsmæssige stigning. Noget der vil blive nærmere forklaret for aktionærene, i det materiale som HB Granci planlægger udsendt, som oplæg til den endelige godkendelse, sammen med et økonomisk forslag om en aktieudvidelse på 100 mio. kroner.


Vignir G Jónsson EHF er en familiedrevet virksomhed, grundlagt 1970 i England. 1972 flyttede virksomheden til Island, for at være tættere på de råvarene (rogn), som er virksomhedens mærkevare og hovedprodukt.


HB Grandi er èn af Islands største fiskeindustrier og samtidig markedsledende på sit område. Firmaets produkter handles WorldWide og HB Grandi beskæftiger i dag ca. 700 ansatte på firmaets fabrikker.


Kilde: HB Grandi
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia