Besøg vores mobil side
 .

Islandsk fiskefabrik beskæftiger over en fjerdedel af byens borgere

Udgivet af FiskerForum den 12-08-2013 · info@fiskerforum.dk

Makrel produktionen på HB Grandis Vopnafjordur fabrik på Island, har kørt for fulde omdrejninger og med fuld produktion fornyligt. Fabrikken beskæftiger normalt en stab på op til 120 til 150 mennesker, og nogle gange endda flere, når der er virkelig travlt.

I begyndelsen af året havde den lille by på Island, Vopnafjordur 527 registrerede beboere, hvoraf en fjerdedel af den lokale befolkning nu er involveret i produktionen af de værdier, som de pelagiske fisketrawlere bringer hjem til fabrikken.

Vopnafjordur fabrikkens kvalitetskontrol, der ledes af Thorgrímur Kjartansson, fortæller at produktionen har været rigtig god. Fiskeriet har været stabilt, makrellen har været større og samtidig gør det selvfølgelig også en forskel, at et trejde fartøj Lundey NS, nu er sat ind i fiskeriet.

"Vi har kørt på næsten fuld kapacitet døgnet rundt. Der er dog indimellem og lejlighedsvis et par pauser på nogle få timer, mens vi venter på en ny fangst bliver losset. Vi har den sidste tid næsten udelukkende forarbejdet makrel. Alt bliver udnyttet, og det er således meget lidt, der som restprodukt, går til at producere olie og fiskemel med,” fortæller han videre.

HB Grandi fabrikken i Vopnafjordur drives med skiftehold, med tre på arbejde mens en fjerde hviler, og efter en tolv-dages periode, er der fire dages pause. Derudover er der medarbejdere, der er under 18 og som ved lov ikke må arbejde mere end seks dage i træk. "De fleste ansatte er på tolv timers skift, men vi har også nogle, som arbejder i otte timers skift, " slutter Thorgrímur Kjartansson.

Faxi RE er netop landet på Vopnafjordur med 500 tons makrel, lige efter trawleren Lundey havde landet en lignende stor fangst. Lundey er nu på fiskepladserne syd-øst for Island sammen med trawleren Ingunn AK.

Kilde: HB Grandi Iceland
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia