Besøg vores mobil side
 .

Islandsk rederi med i test af ny type trawler fra Tyrkisk værft

Udgivet af FiskerForum den 19-03-2014 · info@fiskerforum.dk

Det kæmpestore islandske fiskeri-selskab HB Grandi og det tyrkiske skibsværft Celiktrans Denis Insaat Ltd har indgået en aftale om design af en trawler til fersk fisk, samt bygge en model af trawleren, for at teste den i tankforsøg.

Nautic EHF fra Island, er førende og samtidig det ældste firma på øen, indenfor skibskonstruktion og skibsteknik. Virksomheden har spillet en væsentlig rolle i udviklingen af den islandske flåde, siden gennembruddet med trawling fra agerstavnen i Islandsk fiskeri. Udviklingsingeniørene Alfreð Tulinius og Bárður Hafsteinsson fra Nautic EHF, er ansvarlige for designet og for gennemførelsen af den forestående test af skibet, inden juni måned i år.


Specialister i opbevaringsløsninger
Det islandske design firma, har i årevis specialiseret sig i RSW og isafkølet fisketanke, hvor der stilles strenge krav til kvaliteten af fisken. Nautic EHF har i årenes løb leveret tankløsninger til fartøjer der fisker efter lodde, sild og makrel.


Ordre tre nye fersk fisk trawlere
Når modellen af skibet er blevet testet, besluttes det så om parterne skal gå videre med bygningen af tre nye fersk fisk trawlere, der hver bliver på 55 meter lange og 13,5 meter bredde, til det islandske fiskeri foretagne HB Grandi. I bekræftende fald, skal fartøjerne leveres i midten af 2016.


Værftet i Tyrkiet, har i øjeblikket et pelagisk fiskefartøj under opførelse til HB Grandi.


Kilde: TheFishSite News Desk
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia