Besøg vores mobil side
 .

Islandsk torskefiskeri er nu certificeret.

Udgivet af FiskerForum den 11-01-2011 · info@fiskerforum.dk

Det Islandsk torskefiskeri blev certificeret i december 2010, baseret på FAO-ISO certificering for ansvarlig forvaltning af torske fiskeriet.

Global Trust's internationale team af eksperter har vurderet at de styringssystemer, fangstmetoder og praksis som Island bruger i torskefiskeriet overholder FAOs kriterier for bæredygtig fiskeri.FAO har skabt to sæt retningslinjer: Code of Conduct for ansvarligt fiskeri og retningslinjerne for økomærkning af fisk og fiskeprodukter fra fiskeri. Målet er at kunne identificere fiskeprodukter, der kommer fra bæredygtigt fiskeri.Certificering af torskefiskeriet er vigtigt for Islands økonomi
Fiskeprodukter udgjorde 42% af Islands samlede eksportværdi i 2009, svarende til 209 milliarder ISK (EUR 1,2 mia.) Torsk er den mest værdifulde fisk fanget i Islandske farvande, og den repræsenterer 36% af den samlede eksportværdi af fiskeprodukter.

Minister Jón Bjarnason udtalte i anledningen: ” Forvaltning af fiskeriet i Island er mit ansvar. Det er vigtigt at have opnået denne bekræftelse på, at vi lever op til de højeste standarder, der vedtages af internationale organisationer. Vi forventer at Islandske fiskeprodukter fortsat vil være grundpillen i vores eksport”.

Ansvarlig forvaltning af fiskeriet har i årtier været den vigtigste faktor i den strategiske styrkelse af industrien. ”Denne certificering af torskefiskeriet vil give markedet bekræftelse på, at vi er engagerede i at opfylde de højeste standarder, og at vi tager en ledende rolle inden for bæredygtig udnyttelse af vores marine ressourcer”, siger Eggert Benedikt Gudmundsson, som er formand for Markedsførings Komiteen for Island RFM programmet.

Global Trust Certificering.
Global Trust udvikler standarter til certificering af fisk og skaldyr. Global Trust er ikke ejer af standarten og Global Trust logoet er ikke en specifik miljømærke, Global Trust er en ISO Akkrediteret uafhængige certificeringsorgan der leverer certificering til særlige standarder.

Global Trust Certificering tilbyder et omfattende udvalg af anerkendte og akkrediterede certificeringer og standarder til de internationale fiskeri virksomheder, og har ydelser, der kan skræddersys til eksisterende eller nye markeder og behov.

Kilde: FiskerForum

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia