Besøg vores mobil side
 .

Kamera på kuttere giver større fisk

Udgivet af FiskerForum den 20-07-2011 · info@fiskerforum.dk

Forsøg med kameraer på fiskekuttere, af blandt andet danske DTU-Aqua, viser, at systemet giver fiskerne incitament til at fange større fisk. Fødevareminister Henrik Høegh påpegede tirsdag overfor sine ministerkollegaer i Bruxelles, at netop kameraer og fangstkvoter, hvor fiskerne skal tage fangsten med i land bør blive en del af den forestående fiskerireform.

Danmark, Tyskland, England og Skotland har samlet resultaterne af de forsøg, som de fire lande har kørt med at lade fiskefartøjer bære kameraer. Idéen bag forsøgene er at give fiskerne mulighed for at dokumentere, hvad de fanger, og at de tager fangsten med i land. På den måde kan man eliminere udsmid af døde fisk og samtidig sikre fiskerne større kvoter.

Forsøgene viser, at kameraerne kan dokumentere, hvad fiskerne hiver ombord og samtidig peger resultaterne på, at fiskere, der har kameraer ombord og tager fangsten med i land vil gå mere målrettet efter at fange større fisk, som giver bedre indtjening.

Tirsdag var de europæiske Fiskeriministre samlet i Bruxelles for for første gang at diskutere Kommissionens forslag til en kommende fiskerireform. Fødevareminister Henrik Høegh brugte blandt andet mødet til at understrege, at fangstkvoter og kameraer hører hjemme i den kommende reform.

"Forsøgene viser, at den danske model med kameraer ombord rent teknisk kan fungere i praksis, og at den giver fiskerne incitament til at fiske smartere og undgå de små fisk til gavn for bestandene. Samtidig kan en model, hvor fangsten skal bringes med i land give mulighed for at luge ud i nogle af de mange tekniske regler, der i dag tynger fiskeriet", siger fødevareminister Henrik Høegh.

De danske mærkesager for en kommende fiskerireform er blandt andet et bæredygtigt fiskeri med stop for udsmid, forenkling af regler og et skift fra landingskvoter til fangstkvoter med kameradokumenteret fiskeri.

Den kommende EU-fiskerireform skal træde i kraft i 2013 og de afgørende forhandlinger forventes af foregå under det danske formandskab til foråret næste år.

Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
FiskerForum

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia