Besøg vores mobil side
 .

Køb bogen – En fiskers forlis

Udgivet af FiskerForum den 06-02-2012 · info@fiskerforum.dk

Bornholms Tidendes Forlag har udgivet bogen ”en fiskers forlis” om fiskerskipper Svend Jakobsens tid som fisker og om det lille Bornholmske fiskerleje Tejn.

Journalisterne Niels Ebdrup og Jacob Haislund Rasmussen har skrevet bogen, som giver en fantastisk indsigt i og et tidsbillede af, det Bornholmske fiskeris storhedstid fra 60`erne og til slutningen af 1980`erne.

Bogen er et grundigt studie af den Bornholmske fiskers hverdag og journalisterne Niels og Jacob har gennem interviews og samtaler med bornholmere, som på egen krop har mærket og følt opgangs- og nedgangstiderne, skrevet historien. Historiske og virkelige begivenheder er gennemgående i bogen.

Svend Jakobsen blev skipper i 1985, hvor han investerede i en svensk trawler ”Granada”, som på det tidspunkt kostede 5,4 millioner kroner og fik den navngivet ”Gatania”. Tiden der herefter fulgte var præget af kvoter og begrænsninger i fiskeriet, således gik Svend Jakobsen fra at være en lovlydig fisker , til pludseligt at befinde sig som piratfisker og tvungen af nød, fiske ulovligt i svensk farvand, for at holde kreditorerne fra døren.

En fiskers forlis, fortæller om Svends Jakobsens personlige storhed og fald og om det liv man må leve herefter. Bogen er på 48 sider og kan købes for 75 kroner.

Kilde: Bornholm.nu
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia