Besøg vores mobil side
 .

"Kvaliteten skal altid have højeste prioritet....

Udgivet af FiskerForum den 11-02-2011 · info@fiskerforum.dk

Tryghed og sikkerhed er de vigtigste nøgleord for en fisker på havet. Derfor skal kvaliteten af eksempelvis hydrauliske spil og tromler, som er monteret på fiskefartøjer, altid have højeste prioritet.

Hvide Sande Skibssmedie har siden 1932 været leverandør af produkter til fiskerierhvervet. Fiskeriets op- og nedture har stillet krav til fleksibiliteten i virksomheden, men én ting, man aldrig har gået på akkord med er kvaliteten.

”Vores kunder ved godt, at vi altid satser benhårdt på kvalitet frem for den billigste pris, for vi vil meget hellere udføre et godt stykke arbejde, der er langtidsholdbart frem for at give det billigste tilbud på noget, vi ikke kan stå inde for.” Det fortæller maskinmester og medindehaver af Hvide Sande Skibssmedie, Toke Pedersen og pointerer, at alle komponenter altid designes til de værst tænkelige arbejdsforhold på havet, hvor stor driftssikkerhed er påkrævet.

Hydrauliske komponenter
Blandt kernekompetencerne er produktion og montering af de hydrauliske komponenter til fiskefartøjer, hvor Hvide Sande Skibssmedie har stået bag mange hydraulikproduktioner og -installationer på nybyggede og ombyggede fiskefartøjer – også på udenlandske skibe.

I dag er stort set alle skibe specialbygget med individuelle krav til montering af diverse komponenter, motorer, installationer m.v. Alle leverancer tager derfor udgangspunkt i kundespecifikke og individuelle krav til produktion og montering
”Med den erfaring, knowhow og kvalitetsbevidsthed vi har hos Hvide Sande Skibssmedie, er vi en attraktiv samarbejdspartner på dette specifikke område. Derfor fungerer vi også i dag som fast underleverandører til en række skibsværfter,” fortæller Toke Pedersen.

Samspillet med kunderne
Men Hvide Sande Skibssmedie er ikke kun leverandør og installatør. Virksomheden er også problemløser indenfor hydrauliksystemer og udstyr.

”Vi har opbygget en kompetent stab af specialister, som i et professionelt samspil med vores kunder udelukkende har til opgave at udvikle løsninger, eller komplette anlæg, der løser helt konkrete og individuelle formål hos kunderne. F.eks. fremstilles alle spil ud fra kundespecifikationer, så de svarer til kravene for det enkelte skib med hensyn til trækkraft, wirelængde, bremsekraft og indbygningsmål,” foræller Toke Pedersen.

Minimering af vægt
Udover kvaliteten arbejder Hvide Sande Skibssmedie kontinuerligt på at minimere vægten på deres komponenter til fiskeindustrien.

”En lav vægt på et fiskefartøj er rigtig vigtig. Derfor arbejder vi hele tiden på at finde løsninger, som kan minimere vægten, vel at mærke uden at vi går på akkord med kvaliteten. Det gør vi bl.a. ved at benytte højstrykstål i produktionen og ved at benytte tromler, som specialfremstilles til det specielle Dyneema, der udover at være en letvægtsline har en brudstyrke, som er flere gange større end en stålwire,” slutter Toke Pedersen.

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia