Besøg vores mobil side
 .

Kystfiskeriet halter

Udgivet af FiskerForum den 15-01-2013 · info@fiskerforum.dk

Det dårlige fiskeri er den direkte årsag til økonomiske problemer i de mindre danske havne.

Konsekvensen heraf kunne ses sidste år, da 2 danske havne overgik fra at være privatejede til at være kommunalt ejede, og nu kan en tredje havn være på vej, skriver P4 Østjylland på deres hjemmeside.

Kommunen er klar til at hjælpe og eventuelt overtage Bønnerup havn, som der er tale om. Havnen har over en fem års periode mistet trefjerdedele af deres indtægter. ”På bare fem år er værdien af de fisk der landes på havnen faldet fra 20 mio. kroner til 5,5 mio. kroner, og det kan mærkes,” fortæller Fiskeriformand for Bønnerup Fiskeriforening Per Skjødt Hansen.

Bekymringen deles af flere mindre havne hvor indtægterne fra fiskeriet også er altafgørende.

Borgmester Jan Petersen fra Norddjurs Kommune, kommunen der i givet fald skal agerer redningsplanke for Bønnerup Havn, fortæller til P4 Østjylland, at inden en kommunal overtagelse af havnen, arbejder man med en rednings- og strategiplan.

Man kigger på turismen og på andre indtægtskilder samt nye muligheder for havnen, for at få det hele til at løbe rundt. Borgmesteren fortæller videre, ” Det skal være en del af den fremtidige strategi, at der stadigvæk vil være folk, der rent faktisk tager ud og fisker. Det skal være et ægte miljø og ikke kulisser,” siger han. ”Så nu må vi jo ud og lede efter nye indtægtskilder og nye funktioner, som kan kombineres med og forhåbentligt bevare det dejlige fisker miljø, der allerede findes på havnen.”

Borgmesteren er klar til at overtage driften af Bønnerup Havn allerede fra 2014, hvis det bliver nødvendigt.

Kilde: P4 Østjylland
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia