Besøg vores mobil side
 .

Litauisk super trawler er nu tilbage i irsk farvand

Udgivet af FiskerForum den 03-03-2014 · info@fiskerforum.dk

MFV "Margiris", der er verdens næststørste fisketrawler, blev observeret i irske farvand, torsdag eftermiddag i sidste uge. Den er formentlig i området for at tage del i fiskeriet efter blåhvilling ved den irske vestkyst.

Den 143 meter lange og 9.500 tons super trawler og fabriksskib, er blevet afvist rundt omkring i verden og blev her for nylig også forment adgang til australsk farvand.


Fartøjet er nu tilbage under litauisk flag og kan tilsyneladende benytte sig af EU-kvote i og uden for den irske 200 sømile grænse.


Webmagasinet The Skipper er bekymret for, om fartøjet, med denne størrelse har tilstrækkelig kvoter til at retfærdiggøre deres tilstedeværelse , og The Skipper har i dag forsøgt at få en afklaring fra SFPA (The Sea-Fisheries Protection Authority) og NEAFC (North East Atlantic Fisheries Commission) hvilke fiskerettigheder skibet har, for at de kan fiske udfra den irske kyst til øjeblikket.


Skibet er ved at blive overvåget af SFPA (The Sea-Fisheries Protection Authority) og den irske flåde , men det aktuelle vejr gør det usandsynligt, at nogen bordinger eller inspektioner kunne finde sted på grund af vejret. Fartøjet og søsterskibet, har længe været mistænkt for at ”high grade” deres fangster og at dumpe fiskene i havet efterfølgende. Noget The Skipper vil fortsætte med at sætte fokus på og vedholdende rejse dette spørgsmål , så længe skibet er i Irsk farvand.


Kilde. The Skipper
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia