Besøg vores mobil side
 .

MSC – vital betydning for Danske Fiskeauktioner A/S

Udgivet af FiskerForum den 28-02-2011 · info@fiskerforum.dk

Danske Fiskeauktioner A/S er med afdelinger i Thyborøn, Thorsminde og Hvide Sande en af Europas mest moderne fiskeauktioner. I Danske Fiskeauktioner er kvaliteten i højsædet i hele værdikæden fra fangst til opkøber.

Et netværk til forskel
Salget af fisken kører over et internetbaseret system (PEFA) og tiltrækker derved et meget stort antal opkøbere hver eneste dag. Ud over de vigtige lokale opkøbere, som fysisk er til stede på auktionerne, følges auktionen af 100-150 opkøbere, som køber direkte over internettet. Disse opkøbere sidder hjemme i deres virksomheder rundt i Danmark og i Europa og handler fisk.
Danske Fiskeauktioner ser det som en styrke at være kundernes øjne omkring bedømmelsen af kvaliteten på fisken, der sælges. Den kvalitet, der er vurderet og sat til salg er en kvalitet, der er gældende igennem hele forsyningskæden. Kvaliteten skal være rigtig hver gang, ellers mister vi kunder. En stigende kurve på internet salget fortælles os, at vi kvalitetsbedømmer rigtigt, siger Bjarne From fra Danske Fiskeauktioner A/S.

En blåstempling
I en tid, hvor efterspørgslen efter bæredygtighed betyder mere og mere, har det også været vigtigt for Danske Fiskeauktioner at følge denne udvikling. Derfor er auktionerne MSC certificeret og godkendt til også at kunne modtage MSC certificeret fisk. Auktionerne har netop fornyet MSC certificeringen og har foretaget en total gennemgang af de tre auktioner under Danske Fiskeauktioner A/S.

Fokus på opgaven
I auktionerne er der udvalgt en person, som hele tiden sørger for at sikre, at grundlaget for at opretholde MSC certificeringen er til stede. Der skal således løbende følges op på krav og procedurer omkring egenkontrol program, korrekt mærkning af fisk, kontrol af elektronisk udstyr osv.

Krav fra omverdenen
Udover de interne krav en MSC Certificering stiller, kommer kravene fra omverdenen. MSC mærket er nu for alvor ved at slå igennem og her er det tyske marked især fremtrædende. Med det lille blå mærke kan forbrugerne stole på, at den fisk de køber, kommer fra et fiskeri, der er dokumenteret som bæredygtigt.
Danske Fiskeauktioner ligger inde med samtlige oplysninger omkring fisken, indtil den forlader auktionerne – eksempelvis hvor den er fanget, med hvilket kutter osv. Ved den forholdsvise store efterspørgsel, vil MSC mærket, alt andet lige, skabe bedre priser. Danske Fiskeauktioner kunne godt have ønsket sig, at MSC mærket også var et udtryk for kvalitet, således at kunderne havde sikkerhed for både bæredygtighed og kvalitet. Kvalitet er ikke en del af MSC, men opkøbere af kvalitetsfisk i en af de tre vestkysthavne kan dog være helt sikre på, at den vinkel tages der vare på af Danske Fiskeauktioners kvalitetsbedømmere. Det er således altid den samme kvalitetsvurdering, der er lagt til grund, hvad enten fisken sælges i Danmark eller det øvrige Europa.

Kilde: Konsumfisk

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia