Besøg vores mobil side
 .

Makrelkvoterne fordeles idag. Det skaber et spændt forhold mellem ellers gode naboer

Udgivet af FiskerForum den 23-10-2013 · info@fiskerforum.dk

I dag mødes Norge, EU, Island og Færøerne i London, for at forhandle om fordelingen af makrel kvoterne. Og allerede før forhandlingerne egentlig er gået igang, er retorikken skærpet, som når færøske forhandlere står frem og postulere om norske fiskere, at grådigheden har overtaget i nordmændenes indstilling til forhandlingerne.

Det er da også store beløb der er på spild, en eventuel EU-aftale mellem Færøerne og Island vil have en værdi på ikke mindre end 2 milliarder kroner.


Norske fiskere er da også hurtigt ude med, at de heller ser et forhandlingssammenbrud, end de får en dårlig aftale. På den baggrund syntes Færøerne at nordmændene, som ellers gode naboer, agerer grådigt. Det er en udtalelse der kommer fra en færøsk journalist til det norske NRK, der samtidig fortæller at Norge i disse forhandlinger er en svær modstander, der aldrig giver noget fra sig og det er netop dette, folk fra Færøerne oplever som, an grådighed der helt har fået overtaget i nordmændene.


Der spores da også en udpræget krigerisk stemning blandt nordmændene, på forlyderne om at EU inden mødet, har foreslået Island og Færøerne en special-aftale, om fordelingen af makrelkvoterne.


forventningerne til kvoteforhandlingerne er, modsat nordmændenes forventninger, høje fra Færøsk side, hvor man regner med at gå fra de nuværende 5% af kvoten til en kvote der ligger mindst 3 gange højere. Især på baggrund af de store mængder makrel der i dag findes lige uden for døren af Færøerne.


Derimod har den norske fisker Kjell Ingebrigtsen fra Bodø, der er med i den norske forhandlingsdelegation, ikke til hensigt at give sig en centimeter i forhandlingerne og han har intet til overs for EU's forslag og siger samtidig, "hvis det er sådan, at der er en underhåndsaftale mellem Island og EU, før vi går til forhandlingsbordet og de er blevet lovet en procentdel af kvoten, regerer vi stærkt imod dette. I bekræftende fald er det EU selv, der må betale ud af deres makrelkvote. Norge vil ikke afgive makrelkvote overhovedet," slutter den norske forhandler.


Kilde: NrK Nordland
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia