Besøg vores mobil side
 .

Makrellen forlænger sæsonen for de islandske frysetrawlere

Udgivet af FiskerForum den 01-10-2013 · info@fiskerforum.dk

Frysetrawlerne der drives af det islandske fiskeriselskab HB Grandi har haft en fantastisk makrel sæson denne sommer.

Det fortæller fryser-flåde forvalteren Steindór Sverrisson til web-avisen Fishnewseu.com, ”Vi har fanget 6.440 tons makrel, med en bifangst af sild på 496 tons, svarende til 7% af den samlede pelagiske fangst på 6.930 tons.

Makrelfiskeriet startede da trawleren Therney RE sejlede den 19. juni og Örfirisey RE fulgte efter to dage senere. De Islandske fiskefartøjer har licens til at fiske i de Grønlandske farvande fra juli og frysetrawleren Therney begyndte fiskeriet indenfor den Grønlandske EEZ zone kort tid efter den 13. juli. Trawleren Höfrungur III AK startede ikke på makrelfiskeriet før midten af juli og opholdt sig indtil da i det islandske farvand sammen med trawleren Örfirisey.

Örfirisey var den af HB Grandis fryse trawlere der landede flest tons, med 3.145 tons makrel og 206 tons sild. Therney landede ca 3.070 tons makrel og 225 tons sild, samt 640 tons makrel fanget i Grønland EEZ. Höfrungur III fangede 720 tons makrel og 65 tons sild.

At være i stand til at deltage i makrelfiskeriet i løbet af sommeren, har været meget vigtigt og altafgørende for at holde trawlerflådens fiskeri i gang hele året. Uden makrelfiskeriet, ville mange trawlere være tvunget til at lægge op mod slutningen af kvoteåret.

Kilde: Fishnewseu.com
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia