Besøg vores mobil side
 .

Makreltogtet i Norskehavet melder om store 500 grams makrel i nord.

Udgivet af FiskerForum den 24-07-2012 · info@fiskerforum.dk

På den internationale makrelundersøgelse i Norskehavet, er trawleren Brennholm gået vestover mod Jan Mayen, og her melder skipper Kjell Roung Utne om store makreller i det nordlige.

”Vandet blev gradvist koldere desto længere vestpå vi kom og på et tidspunkt gik makrelfangsterne dramatisk ned, hvorimod fangsterne af sild gik gevaldigt op. Men de makrel vi fanger her er med en gennemsnitsvægt på ikke mindre end 500 gram,” fortalte Rong Utne. ”Ligeledes ser det ud til at sildene har gode forhold og for de sommergydende sild er det slut, mens NVG sildene har taget over i stedet. "

Udover GO Sars og Brennholm fra Norge deltager Arni Fridriksson fra Island og Christian i grótinum fra Færøerne på makreltogtet.

”Jo længere nordpå togtet bevægede sig desto større blev gennemsnitsvægt på makrellen. Ud for Sogn og Fjordane var gennemsnitsvægten kun på 180 gram, mens vægten steg til 460 gram i området udfor Nordkap. De største fangster af 2 og 6 årige makrel, blev taget efter blot en halv times trawl, da det var på sit bedste. I alle hal var der mange stenbider under 15 cm, så det lover godt for bestanden i årene fremover,” mener Rong Utne.

Rong Utne fortalte videre, ”Vi har observeret mange kulmuler på ekkoloddet, men de har ikke været i de øverste vandlag, for her dominerer makrellen fuldstændigt.”

Kilde: Havforskningsinstituttet
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia