Besøg vores mobil side
 .

Mere vand i Thyborøn Kanal

Udgivet af FiskerForum den 04-02-2012 · info@fiskerforum.dk

Det er et stort ønske både hos TripleNine og hos Thyborøn Havn at få uddybet Thyborøn Kanal fra de nuværende 8 meter til 10 meter vand.

- Vore andelshavere og øvrige leverandører får større og større fartøjer, der stikker dybere og dybere. Derfor er det enormt vigtigt både for dem og for os, at vi har sikkerhed for, at de kan komme ind til vores fabrik i Thyborøn helt uden problemer med manglende vand, siger TripleNine's adm. direktør, Christian Bisgaard.

Også Thyborøn Havn's direktør, Jørgen Buhl, ønsker sig en større vanddybde i Kanalen.

Vi har ganske vist nu mere end de garanterede 8 meter vand i Kanalen, men når en af Thyborøn Havn's helt store kunder, som både havnen og også byen er afhængig af, finder det nødvendigt med en større vanddybde, så understreger dette jo bare vigtigheden af vores tidligere fremsatte ønske, siger han.

Projekt til 50 millioner kroner
Allerede i den såkaldte Havnepakke 2 var der afsat en millioner kroner til forundersøgelser, og projektet er nu medtaget med et estimat på 50 millioner kroner i Havnepakke 3, fortæller Jørgen Buhl.

Han fastslår, at han absolut er optimist med hensyn til at få projektet gennemført.

Vi er naturligvis i tæt kontakt med Kystdirektoratet om projektet, der bl.a. indebærer, at der skal fjernes en hel del ler ned til ca. 12,5 meter, for at en vanddybde på 10 meter kan opretholdes. Så det er vanskeligt at sige, hvor lang tid det vil tage Kystdirektoratet at gennemføre uddybningen, fra det tidspunkt hvor vi får grønt lys, siger havnedirektøren.

Kilde: TripleNine
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia