Besøg vores mobil side
 .

Nordisk Råd presser ministre i makrelkrigen

Udgivet af FiskerForum den 30-06-2011 · info@fiskerforum.dk

Overfiskeri truer med at udrydde makrelbestanden i Nordatlanten. Nordisk Råds Miljøudvalg opfordrer de nordiske fødevareministre til at igangsætte en indsats allerede på deres møde i Finland i næste uge.

Den anbefalede kvote for makrelfiskeri i Nordatlanten er 646.000 ton for 2011. Men fiskerinationerne i området planlægger et overfiskeri på op mod 50 %. Dette sker samtidig med at EU Kommissionen har indgivet forslag til ny fiskeripolitik, som skal sikre et bæredygtigt fiskeri.

Konflikten involverer på den ene side EU og Norge, på den anden side Island og Færøerne. Parterne har hidtil ikke kunnet enes om en fordeling af fiskekvoter, som holder sig indenfor det Internationale Havforskningsråds anbefalinger.

Nordisk Råd forlanger nu, at de nordiske fødevareministre forholder sig til problemet på deres møde i Finland, 7-8 juli.

Som nordiske parlamentarikere kan vi ikke bare se til, mens myndighederne tillader udplyndring af værdifulde naturressourcer. Derfor vil vi igen opfordre parterne til at genoptage forhandlingerne og ikke mindst bede ministrene om at sikre et bæredygtigt fiskeri i vore egne nordiske havområder, udtaler Øyvind Halleraker fra Nordisk Råds Miljøudvalg.

Udvalget sendte allerede i januar et åbent brev til EU Kommissionen og de involverede landes regeringer, med en opfordring til at nå et kompromis i sagen.

Nordisk Råd ønsker også mere fælles forskning på klimaforandringernes indflydelse på fiskeriet. På grund af varmere have ændres fiskebestanden, så Rådet ønsker et bedre beslutningsgrundlag for fremtidens forhandlinger om kvoter og fiskeripolitik.

Kilde: Nordisk Råd
FiskerForum

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia