Besøg vores mobil side
 .

Norge åbner trawlfrit område.

Udgivet af FiskerForum den 24-02-2012 · info@fiskerforum.dk

Områderne på Nordbanken og Øverbanken har haft tids- og områdebegrænset brug af trawl efter lodde. Det er nu med øjeblikkelig virkning åbnet ifølge det Norske fiskeridirektorat.

Det Norske Forbund af Fiskebåtsredere har henvendt sig til Fiskeridirektoratet og anmodet om at områderne åbnes af hensyn til en mere rationel afvikling af loddefiskeriet. Områderne er normalt lukket i perioden 1. oktober og til 1. marts. Dvs. fiskerne får ekstra 5 dage.

Overvågningstjenesten i Tromsø samt Kystvagtcentralen er blevet varskoet om ændringen, og Fiskeridirektoratet understreger at fartøjerne løbende selv skal orientere sig om aktiviteter og udvise den fornødne agtpågivenhed.

Med hjemmel i den Norske Udøvelsesforskrift § 53 stk. 2, har Fiskeridirektoratet udfærdiget tilladelsen og har samtidig forhørt sig ved Kystvagtscentralen om der inden dette, har været snurrevods aktiviteter i området, hvilket ikke har været tilfældet.

Kilde: Fiskeridirektoratet.no
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia