Besøg vores mobil side
 .

Norge og EU i afsluttende fiskeriforhandlinger

Udgivet af FiskerForum den 04-12-2012 · info@fiskerforum.dk

I denne uge afsluttes fiskeriaftalen for 2013 mellem EU og Norge

De sidste linier i aftale teksten, vil i slutningen af forhandlingerne, koncentrerer sig om fordelingen og om kvoterne for nordsø silden, sej, torsk og helleflynder i Nordsøen.

Ved forhandlingsbordet drøftes og diskuteres også makrelkonflikten mellem EU og Norge på den ene side og Færøerne og Island på den anden side. De resultatløse forhandlinger hen over efteråret, har ikke mindsket afstanden mellem landene. Den norske forhandler Ann Kristin Westberg siger rent ud til Fiskebåtredernes Forbund, ”Vi har sagt at bolden ligger på deres banehalvdel, og kommer Færøerne og Island ikke op med noget mere nu, så bliver der bare ikke flere møder.”

På trods af de endeløse forhandlinger med Færøerne og Island ser det ud til at Norge og EU lander en makrelaftale om kvoten for 2013, mellem de to parter. ”Jeg regner med at makrelaftalen mellem Norge og EU ligger klar her i løbet af næste uge, ” slutter den norske forhandlingsleder.

Kilde: Fiskebat.no
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia