Besøg vores mobil side
 .

Norsk Miljøpram til Redningsselskabet for Østfold-Skjærgården.

Udgivet af FiskerForum den 26-01-2012 · info@fiskerforum.dk

Et vigtigt skridt til en mere sikker og bedre beskyttelse mod olieforurening og udslip i det natur følsomme område Østfold-Skærgården, er taget med et nyudviklet og spændende koncept, der er klar til levering fra værftet allerede til marts.

Hans Hermann Horn har doneret et større pengebeløb til anskaffelse af de ca. 13 x 4 meter lange miljøpramme. Ligeledes arbejdes der med at skaffe finansiering til yderligere et par miljøpramme på 10 x 3 meter, svarende til de pramme som svenske Miljømyndigheder har anskaffet sig.

Kravene til miljøprammene er at de skal kunne slæbes med en fart på ikke mindre end 20 knop, alt afhængigt af redningsfartøjets fart og med hvilken trækkraft redningsfartøjet er udstyret med. Endvidere skal prammen kunne bære indtil 5tons udstyr.

Den nye miljøpram har plads til udstyrscontainere på både 10 og 20 fod, som normalt er fyldt med oliebekæmpelses udstyr og flydespærringer. Prammene kan også bruges til andre opgaver, som eksempelvis strandrensningsopgaver og de 2 containere kan benyttes som enten lagerrum, varmestue, opholdsrum, toiletrum eller andet og være en støtte til teknikkerne som opererer i mere øde områder i de forskellige forureningssager der jævnligt dukker op.

Anvendeligheden er blevet testet sidste vinter for at afprøve miljøprammene i de kystnære områder. Planen er i første omgang at skyde projektet i gang i Finnmarken. Der ligger allerede en klar aftale med Kystverket om udstyr og driftsmateriel samt administrationen af miljøprammen.

Forventningerne til Redningsselskabet er at man kan tilføre oliebekæmpelse en ikke ubetydelig kapacitet og fremadrettet være en værdifuld samarbejdspartner.

Kilde: Redningsselskabet.no
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia