Besøg vores mobil side
 .

Norsk film sætter fokus på fiskernes sikkerhed.

Udgivet af FiskerForum den 11-04-2012 · info@fiskerforum.dk

Filmen ”Trygt hjem” handler om et af Norges farligste erhverv, fiskerierhvervet og filmen skal være med til at øge fiskernes egen bevidsthed om sikkerhed på jobbet.

”Alt for mange fiskere omkommer eller kommer til skade på jobbet. Sikkerhedsfilmen ”trygt hjem” er bare et af mange tiltag, der skal få ulykkesstatistikken til at vende for fiskerierhvervet”, siger den Norske Fiskeri- og Kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

På bare 20 år har den Norske fiskerflåde oplevet 275 dødsulykker, hvilket svare til et gennemsnit på 13 dødsfald pr. år. Lykkeligvis har ulykkesstatistikken vist en nedadgående kurve de sidste par år, men tallet er stadig alt for højt. I 2011 viste statistikken 6 dødsfald og 76 tilskadekomne, hvoraf 60 af de skadede resulterede i længere fravær blandt erhvervsfiskerne.

Den Norske Søfartsdirektør Olav Akselsen siger, ”Det er vigtigt vi holder fokus på sikkerheden til søs og i fiskerierhvervet. Det er vores håb at sikkerhedsfilmen kan bidrage til øget opmærksomhed på sikkerheden om bord og at sikkerheden efterfølgende rodfæster sig blandt fiskerne i et så vigtigt erhverv som fiskeriet vitterligt er”.

Filmen skildre og beskriver flere autentiske ulykker, hvor de skadeslidte selv fortæller deres historie. Optagelser af redningsauktioner og nødopkald gengiver ulykkerne meget realistisk.

Der er sat flere tiltag i gang for at øge fokus på sikkerheden fra Søfartsdirektoratets side, såsom tilsynskampagner, web portalen ”yrkesfisker.no” og målrettet informationskampagner. Sikkerhedsfilmen ”trygt hjem”, er blot et af de sidste tiltag.

”Målet er at alle fiskere skal komme sikkert og trygt hjem”, fortæller Søfartsdirektør Olav Akselsen.

Kilde: Norwegian Maritime Authority – Sjøfartsdirektoratet.
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia