Besøg vores mobil side
 .

Norsk fiskeindustri øger eksporten i august måned

Udgivet af FiskerForum den 05-09-2013 · info@fiskerforum.dk

Det er imponerende tal der kommer fra den norsk fiskeindustri, som her i august måned øgede eksporten i kroner og øre, med 30 procent i forhold til samme måned sidste år.

En af årsagerne er at laks og ørred priserne, fortsat holder sig på et højt niveau. Noget der har været medvirkende til at holde omsætningstallene oppe, skriver det norske sjømatråd i en netop udsendt pressemeddelelse.

Tallene for august viser helt eksakt en eksport på 4,7 milliarder Nkr., hvilket svarer til en vækst i omsætningen på 784 millioner Nkr., (+ 30%) i forhold til august i fjor. Omsætningstal, der trods en lille nedgang i eksporten af sild, makrel og klipfisk i årets første otte måneder, har haft mere end modsvarende stigninger på både laks og ørred.

Fakta er det, at Norge eksporterede 1,1 millioner tons laks og ørred i 2012, hvor værdien af lakseeksporten udgjorde 29,6 milliarder i 2012, hvilket var 449 millioner større end året før, fortæller Norges Sjømatråd videre. De største aftagere af den norske fiskeeksport er stadig lande som Rusland, Polen, Frankrig og Danmark, hvor Frankrig er Norges største eksportmarked for laks, der i 2012 vækstede med mere end 12 procent. Den største vækst i 2012 var dog ubetinget Rusland, med en øgning på 29.000 tons.

De største opdrætsselskaber i Norge er stadig Marine Harvest, der blandt andet i ejerkredsen, tæller den norske investor John Fredriksen, som ejer 20 procent. Flere af de norske havdambrug og opdrætsselskaber står på listen over de førende fiskeriselskaber i verden.

Se listen over de norske havdambrug her nedenfor.

Kilde: Norsk Sjømatråd
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia