Besøg vores mobil side
 .

Norsk kvote deling af torsk, giver flere fiskeindustriarbejdere.

Udgivet af FiskerForum den 28-07-2012 · info@fiskerforum.dk

Når fisken fanges i Norsk farvand, bør dette komme fiskeindustriarbejderne langs kysten tilgode.

Der er mange gode argumenter for at dele den Norske total kvote på torsk med 70% til kystflåden og 30% til trawlerne, dette ville give den sikkerhed og den øget indtægt til fiskeindustriarbejderne langs kysten, som man håbede på.

De vildtlevende ressourcer langs Norges kyster, bør komme komme Norskekysten tilgode i form af arbejde og indtægter. Nu har trawler rederne modsat sig deres leveringspligt og dette underminerer hermed hele systemet med fordelingen.

Bølger går derfor højt for tiden langs den Norske kyst. På den ene side mener flere at det er en samfundsopgave, at fiskerne skal levere til videre forædling ved de Norske fiskefabrikker, med argumentet om at de vildtlevende ressourcer i de Norske farvande er at betegne som fælleseje, og derfor må man forvente et vist samfundssind fra fiskernes side.

På den anden side argumentere man som eksempelvis Norway Seafood, (Røkkes fiskeindustri) og Aker Seafood (Røkkes trawlerrederi) side, at hvis man i Røkke-systemet er forpligtet til at købe ”egne” fisk til videreforarbejdning, vil dette ende i en konkurs og 650 fiskeindustriarbejdere vil stå tilbage uden arbejde.

Slaget står derfor mellem trawlerne og kystfiskerflådens kvoter i Norge. Der er forslag fremme om at trawlernes kvote overføres til kystfiskerflåden, som derved sikre fiskeindustrien de friske råvare som behøves. Det giver, efter fleres mening, en god anledning til at opbygge en moderne kystfiskerflåde, som igen vil skabe nye aktiviteter langs kysten. Og som det fremføres, vil dette alt andet bidrage med øget indtjening i kystsamfundene.


Kilde: Arne Pedersen fra Norges Kystfiskerlag.
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia