Besøg vores mobil side
 .

Norsk rejetrawler bygges i Hvide Sande

Udgivet af FiskerForum den 20-06-2012 · info@fiskerforum.dk

Der er almindelig travlhed og aktivitet på Vestværftet i Hvide Sande, hvor der i øjeblikket lægges kræfter i værftets nybygning, fiskefartøjet AA-2-G Vågan til Grimstad.

Lokale håndværkere har ligeledes travlt med at trække strøm, lægge rør og sørge for den endelige finish, så skibet kan blive klar til efteråret 2012.

Fiskeskipper Dagfinn Pettersen fra Hesnæsøya har bestilt den nye knapt 15 meter lange og godt 6,10 meter bredde rejetrawler, der med sine 650 HK store Volvo Penta motor bliver godt sejlende.

Selv om Pettersen bor på Hesnæsøya, som tidligere var en af Sørlandskystens vigtigste havne, er det dog Grimstad som bliver hjemhavn, når der stævnes ud til hav- og kystfiskeriet efter rejerne i området omkring Skagerrak.

Når der lægges fra land, prydes skibet fortil af et dødningehoved, som fiskeskipper Pettersen har bestilt på stævnen af sin nybygning og som efter sigende skulle symbolisere skippers kaldenavn Piraten, men dette er ikke endeligt bekræftet, hvorfor man må væbne sig med tålmodighed og vente på en forklaring til afleveringen i efteråret 2012.

Kilde: Vestværftet
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia