Besøg vores mobil side
 .

Norsk system til at åbne og lukke fiskepladser i Nordsøen og Skagerrak.

Udgivet af FiskerForum den 02-02-2012 · info@fiskerforum.dk

Ideen er hentet i den norske del af Barentshavet, hvor man i næsten 30 år har praktiseret lukning af områder, hvis der i fangsterne var for mange undermålere. Specielt den norske Polartorsk har fået effektiv beskyttelse på denne måde og er derved blevet en vigtig del af det bæredygtige fiskeri.

For at minimere udsmid og beskytte yngel og de små fisk, indfører Fiskeri – og kystminister Lisbeth Berg-Hansen, et nyt system til åbning og lukning af fiskepladser i Nordsøen og Skagerrak. Ordningen gælder syd for 62 °N

Systemmet tænkes baseret på prøveudtagninger i fangsterne ude på fiskepladserne og hvis der er mere end 15% undermålere af Torsk, kuller, sej eller hvilling lukkes feltet i 14 dage med et område svarende til 500 kvadratnautiske mil i Nordsøen og 250 kvadratnautiske mil i Skagerrak, hvorefter det automatisk åbnes igen, hvis der ikke i mellemtiden er lavet nye undersøgelser der understøtter en fortsat lukning.

Et dynamisk system til at åbne og lukke fiskefelter er en vigtig del af den norske fiskeripolitik for at mindske egen udsætning af fisk. Lisbeth Berg-Hansen ser hellere en reproduktion af bestandene og arterne af fisk , i stedet for en udsætning.

Kilde: Regjeringen.no
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia