Besøg vores mobil side
 .

Norske Volstad og Giske bygger store trawlere

Udgivet af FiskerForum den 25-10-2011 · info@fiskerforum.dk

Giske Havfiske AS, er et trawlerrederi som er hjemmehørende i Giske kommune ved Ålesund, har besluttet at bygge en ny frysetrawler «Atlantic Viking». Kontrakten er indgået med værftet Tersan Shipyard i Tyrkiet. Båden er udviklet af Skipsteknisk AS, i nært samarbejde med rederiet, og er udført som ST-116L design.

Reder Rolf Giske lægger stor vægt på at nybygningen får en grøn miljøprofil. Lavt energiforbrug som i tillæg skal imødekomme de strengeste udslips krav er en meget vigtig faktor. Fabrikken vil udrustes til produktion af hovedløse og renset fisk. Affald fra fabrikken vil blive produceret til højforædlet fiskemel og fiskeolie. Videre er der lagt stor vægt på at båden er udformet efter højere velfærds, arbejdsmiljø- og sikkerhedskrav for mandskabet.

Der er udviklet en ny skrogform hvor minimal vand modstand er nøje afbalanceret i forhold til pladsbehov og sødygtighed. Nybygningen får en længde på 74,7 meter, en bredde på 15,40 meter og vil have en indretning for 30 personer.

Volstad AS, som er et af Ålesunds ældste og mest veletableret trawler rederier, har besluttet at bygge en ny fryse trawler «Volstad» . Byggekontrakten er indgået med Tersan Shipyard i Tyrkiet. Båden er udviklet af Skipsteknisk AS i nært samarbejde med rederiet, og er en model ST-116L.

Reder Eivind Volstad lægger stor vægt på at nybygningen får en grøn miljøprofil samt et Lavt energi forbrug, som i til læg imødekommer de strengeste udslips krav. Fabrikken vil udrustes til produktion af hovedet kappet og renset fisk. Affald fra fabrikken vil blive produceret til højforædlet fiskemel og fiskeolie.

Trawleren er udformet efter de strengeste velfærds , arbejdsmiljø- og sikkerhedskrav for mandskabet. Høj komfort klasse i lugarer og anden indretning, skal sørge for øget trivsel om bord. Der er udviklet en ny skrog form hvor minimal vand modstand er nøje afbalanceret op imod pladsbehov og sødygtighed. Nybygningen får en længde på 74,7 meter, en bredde på 15,40 meter og vil være indrettet til 32 personer.

Levering af den nye «Volstad» trawler vil ske til marts 2013 og Leveringen af den nye «Atlantic Viking» trawler vil ske lidt senere i juni 2013.

Kilde: Skipsteknisk
FiskerForum

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia