Besøg vores mobil side
 .

Ny dybde i Skagen Havn

Udgivet af FiskerForum den 01-09-2010 · info@fiskerforum.dk

I dag, d. 1. september, bliver bassinuddybningsprojektet afsluttet. Østbassin 1 i Skagen er blevet udgravet så vanddybden fremover hedder 9 meter i stedet for de forgangne 8 meter.

Arbejdet blev opstartet midt i maj efter en licitation d. 14. april 2010, hvor entreprenørfirmaet Per Aarsleff A/S blev valgt som entreprise.

Vanddybden på 8,0 m i Østbassin 1 viste sig at være utilstrækkelig for de store pelagiske- og industrifartøjer, og bassinet skulle derfor uddybes til 9 meter.
Der var dog det lille problem, at spunsen kun var dimensioneret til en maksimal vanddybde på 8,5 meter, så eftertænksomhed skulle der til, før den rette løsning fandt sted.

Man besluttede at bundsikre ind mod spunsen på strækningerne Tobiskajen og Industrikajerne. Vanddybden langs Fragtkajen vil så forblive 8 meter.

Bundsikringen er blevet udført på stedet som en undervandsstøbning. En 30 cm. tyk betonplade med en bredde på 10 meter og en længde på ca. 250 meter. Betonpladen vil blive med et ”knæk”, dvs. inde langs spunsen vil vanddybden være 8,5 m, 5 meter fra spunsen vil dybden være 9,0 meter, og de sidste 5 meter vil være vandret. Betonen bliver udstøbt på et afrettet lag af ral. Langs kanten af betonpladen er der sikret mod underminering med en række gabioner (trådnet formet som en kasse og fyldt med sten).

Kilde: FiskerForum.com/MB

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia