Besøg vores mobil side
 .

Ny norsk fabrikstrawler søsat

Udgivet af FiskerForum den 27-06-2013 · info@fiskerforum.dk

Fredag i sidste uge blev den nye farbrisks- og frysetrawler til det norske Andenes havfiskeselskab, Andenesfisk I søsat i Tyrkiet.

Det er Tersan Shipyard der ligger i udkanten af Istanbul, der har stået for dette imponerende bådbyggeri til 270 mio. kroner. Søsætningen i fredags var da også noget som rederiets bestyrelsesformand Arnljot Haugen og administrerende direktør Andreas Haugen fulgte nøje og med stor interesse i Istanbul.

Dermed markerede rederiet sin tiende nybygning i rederiets 50 år historie, og det var således en meget stolt og rørt bestyrelsesformand, som overværende skibets tur ned i vandet, med et overdådigt festfyrværkeri af sølvkonfetti og i skæret fra de mange farverige raketter, der blev sendt op i forbindelse med den store begivenhed.

”Vi har ny fået den mest moderne trawler i verden i dag, i hvert fald indtil den næste er bygget,” fortalte en glad og tilfreds Arnljot Haugen til dagbladet Vesterålen. ”båden har en tydelig miljøprofil, med lavt energi- og brændstofforbrug samt fuldstændigt NOx fri.

Vi har med skibet fået en fiskefabrik ombord, der både kan rense og filetere samt behandle fiskeaffaldet til højtforædlet fiskemel og -olie.”
Skibet er udviklet af Skibsteknisk AS i tæt samarbejde med Andøy-rederiet, og har en samlet længde på hele 74,7 meter og en bredde på 15,4 meter. Der er plads til 34 besætningsmedlemmer ombord.

Den officielle dåb af Andenesfisk I er sat til engang i efteråret.

Kilde: Tersan Shipyard & Vesterålen
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia