Besøg vores mobil side
 .

Ny norsk ordre på not- og snurrevodsfartøj til dansk værft

Udgivet af FiskerForum den 08-01-2013 · info@fiskerforum.dk

Det norske Rederi Ballstadøy A/S fra Ballstad, nordvest for Bodø, har netop underskrevet en aftale med det danske Vestværft fra Hvide Sande om levering af et knap 35 meter langt not- og snurrevods fartøj til første kvartal 2015.

Designet og udviklingen af fartøjet er blevet til i tæt samarbejde med reder og værft samt mægleren Maritime competence Ltd., Tromsø, der også har haft en central rolle i finansieringen. Fartøjet har de velkendte og og de karakteristiske danske ”Kristensen” linier over sig.

Seks RSW-tanke er udformet så de kan tage levende fisk med og fartøjet udstyres endvidere med dæksudstyr som notbinger og kombivinches for snurrevod og not.

På hoveddækket er der etableret faciliteter til sortering samt rensning.

Vestværftet Aps i Hvide Sande i Danmark får dermed sin nybygning nr. 303 i ordrebogen og forskellen mellem den nye og den gamle Ballstadøy, der for knap 12 år siden blev bygget på det norske værft Voldnes Skipsverft, Fosnavaag, vil give rederiet et fartøj der næsten er syv meter længere til i alt knap 35 meter og som har øget bredden med 3,2 meter til ialt 9,5 meter på nybygningen.

Der benyttes Vakum-anlæg om bord, der både kan suge fra not og snurrevod, hvorefter sorteringen og rensningen af hvidt fisk kan foregå på hoveddækket. Der er indrettet 7 kahytter til de otte ansatte som skibet kan have med på hvert fiskeri.

Rederiet Ballstadøy AS eies av Hemmingodden AS 18,52%, Arnt Helge Sørensen 18,52 %, Ingve A. Johansen 18,52 %, Steve A. Nilsen 18,52 %, Vegard Holding AS 12,96% og Rist Invest AS 12.96 %

Kilde: Maritime Competence Ltd.
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia