Besøg vores mobil side
 .

Ny ordre på snurpenot / trawler til Fitjar Mekaniske Verksted.

Udgivet af FiskerForum den 02-08-2011 · info@fiskerforum.dk

Det Norske rederi Vendla A/S i Austevoll, har fået Wärtsilä Ship til at designe en ny snurpenottrawler type VS 6109 PSTR og Fitjar Mekaniske Verksted skal stå for bygningen.

Ordren er planlagt leveret til februar 2013 og får navnet ”Vendla”.

Fartøjet er en videreudvikling af tidligere leveret trawlere, som har bevist deres funktionsdygtighed. Et af kravene til det nye skib, er at reducere brandstofforbruget og mindske udslippet af skadelige udstødningsgasser.

Sammen med rederiet har Wärtsilä Ship løftet skibets miljøprofil, ved blandt andet at ændre lidt på skibets linier og har derved fået et moderne og energieffektivt fartøj ud af det. Ligeledes er der kræset for detaljer omkring mandskabets komfort og sikkerhed.

Skibets kvalitetssikring af fangsterne har medført et nyt lyn nedkølingssystem med brug af havvand til opbevaringen.

”Vendla” får en længde på 76,40 meter og den bliver 15,60 meter bred med en dybdegang på 9,30 meter. Lastrummet for fisk og nedkølet havvand bliver på 2200 m3.

Wärtsilä Ship Design i Norge startede oprindeligt med at designe fiskefartøjer og har nu 40 års jubilæum med denne proces.

Kilde: Wärtsilä Ship Design
FiskerForum

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia