Besøg vores mobil side
 .

Ny skorsten på 60 meter til FF Skagen

Udgivet af FiskerForum den 23-11-2011 · info@fiskerforum.dk

En ny skorsten er netop rejst hos FF. Den er 60 meter høj, 1½ meter i dia meter og bidrager yderligere til at formindske og fjerne eventuelle lugtgener til det omgivende samfund.

Skorstenen er syv meter højere end FF’s to øvrige skorstene og kan som de andre ses vidt omkring. Den er både et praktisk og symbolsk udtryk for strategi og handlingsplan med fokus på forbedring af miljøet. Også arbejdsmiljøet hos FF har glæde af dette fremskridt.

Samlet på få dage
Projektet med luftrensning er udviklet i tæt samarbejde med rådgivende ingeniører i FORCE-Instituttet. Miljøcenter Århus er officiel myndighed og har givet den endelige godkendelse, fortæller FF’s tekniske direktør Thomas Rasmussen.

Et sjældent kig ind i skorstenen, som kun kan opleves denne ene gang: 1½ meter i diameter. Det er ikke hver dag, at så lange skorstene i flere dele kommer med bil på langs af og tværs gennem Jylland. Her får man et nært indtryk af både størrelse og konstruktion.

Der er investeret omkring fem mio. kr. i skorsten og det samlede anlæg til udsugning fra mellageret. Skorstenen er fremstillet i flere sektioner af virksomheden ”Steelcon” i Esbjerg og er transporteret til Skagen i flere sektioner. Den er samlet og færdiggjort på stedet i løbet af et par dage.

Kilde: FF Skagen
FiskerForum

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia