Besøg vores mobil side
 .

Ny tørdok til Thyborøn Havn

Udgivet af FiskerForum den 01-12-2010 · info@fiskerforum.dk

Skibe med op til 130 m. længde og 25 m. bredde skal kunne serviceres i den nye dok.

Mulighed for etablering af den nye dok er kommet efter, at Folketingets Trafikudvalg har vedtaget en økonomisk støttepakke, kaldet Havnepakke II. I Thyborøn er man straks gået i gang med at specificere, hvordan dokken skal tage sig ud. Man sigter, ifølge havnedirektør Jørgen Buhl, efter at kunne servicere skibe med op til 130 meters længde og en bredde på 25 meter.

Det bliver den kommunale selvstyrehavn i Thyborøn, der kommer til at stå som ejer af den nye dok, men havnedirektør Jørgen Buhl fortæller, at Havnen ikke selv skal stå for den daglige drift; ”Vi har et bedding selskab, og det fremstår som en naturlig driftsherre”.

Til projektets etablering er der afsat 35 mio. kr.
I forbindelse med Havnepakke II modtager Thyborøn havn derudover støtte på 25 mio. kr. til mere sikre moler i havnen. Ifølge Jørgen Buhl, skal disse penge buges til forbedring af havnens yderværker.

Endelig er der også afsat 3 mio. kr. til forundersøgelser. Det drejer sig om udvidelse af sejlrenden og en omfartsvej ved Klinkby. Sidstnævnte vil, hvis det etableres, sikre forbedret trafikadgang til Thyborøn Havn og Jørgen Buhl håber også den del gennemføres; ”Udviklingen indenfor godsomsætningen der går via Thyborøn havn, lægger pres på vejnettet”, forklarer havnedirektøren.

FiskerForum.dk/EK

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia