Besøg vores mobil side
 .

Nybygning af HM292 Kirstine Vendelbo

Udgivet af FiskerForum den 16-12-2011 · info@fiskerforum.dk

Skroget til nybygning 294 Kirstine Vendelbo blev søsat i Polen først i december. Skibet er nu blevet slæbt hjem til Vestværftet, hvor udrustningen og apteringen skal foregå. Skibet er 27,50 meter trawler, som bliver bygget til Valter Vendelbo, Hanstholm.

Det er kun Valter Vendelbos anden nybygning, den første ligger tilbage i 1985, så forventningerne er store til nyerhvervelsen. Valter Vendelbo siger, ”vi har sat noget mere plads af til folkene, end vi nogensinde tidligere har haft. Rummene er meget større og komforten samt lyddæmpningen har første prioritet. Det skal være i orden. Vi skal ud og have ekstra folk på, så velfærden ombord er meget vigtig. Lærlingen bliver også færdig fra skipperskolen i Skagen her til januar, så alle glæder sig til det nye fartøj er færdig.”

Turen fra Polen.
Det var det professionelle bugserings firma fra Svendborg Bugser A / S, Som er et familieejet firma med over 30 års erfaring, der havde opgaven. De fik brug for al deres erfaring i bugsering, da man rendte ind i meget dårligt vejr. Der blev slæbt med kæder for en sikkerheds skyld .

Spil og tromler.
I tirsdags i sidste uge, inden ankomsten til Hvide Sande, havde trawleren Kirstine vendelbo en mellemlanding i Thyborøn, hvor firmaet Thyborøn skibs og motor fik monteret spil og tromler på trawleren.

Samarbejdet med Vestværftet.
En af de ting som Valter Vendelbo fremhæver, er det gode samarbejde han har haft med Ove Kristensen og Brian Sangill fra vestværftet. ”De taler et sprog man kan forstå og holder hvad de lover,” fortsætter Valter Vendelbo. Der har dog allerede været en mindre forsinkelse på nybygningen, men det skyldes til dels vejret men også lidt forsinkelser i forbindelse med bygningen i Polen.

”Jeg håber vi kan indhente dette, så vi kan være klar til tobis sæsonen i midten af april 2012, hvor afleveringen fra Vestværftet er sat til”, fortæller Valter Vendelbo.

”Jeg har købt fartøjet, så vi både kan fiske industri og konsum. Det er en ren fiskepolitisk beslutning da vores myndigheder og EU ændre på størrelsen af kvoter og kw-dage fra år til år. Så den investering vi foretager, skal kunne holde vand uanset hvilke beslutninger vi skal leve under.” slutter Valter Vendelbo.

FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia