Besøg vores mobil side
 .

Nye DNA-metoder kan være med til at beskytte sårbare fiskebestande

Udgivet af FiskerForum den 07-02-2013 · info@fiskerforum.dk

Professor Einar Eg Nielsen, DTU Aqua fortæller i radio programmet Natursyn på P1 om de nye metoder, som han forventer bliver et vigtigt redskab i kampen mod den globale overudnyttelse af fiskebestande.

De nye DNA-metoder kan med meget stor sikkerhed afsløre, fra hvilket havområde en fisk stammer.

DTU Aquas fiskegenetikgruppe har netop deltaget i et stort fælles europæisk forskningsprojekt, som har udviklet dna-metoder til sporing af torsk, sild, tunge og kulmule. Det er her Einar Eg Nielsen arbejder, en gruppe der er blandt verdens førende i at bruge genetiske metoder til at kortlægge bestandsstrukturer hos fisk.

Selv efter en torsk er blevet tilberedt på en tallerken, kan forskerne ved hjælp af de nye metoder afsløre, om den oprindeligt stammer fra Barenthavet, fra den østlige Østersø eller fra Nordsøen. Viden der kan være vigtig i beskyttelsen af fiskearterne, da torsken i Barentshavet stortrives og er økocertificeret, mens torsken i Nordsøen og Østersøen derimod har det svært.

Hør udsendelsen:
Udsendelsen ’Kend din fisk’ sendes første gang fredag den 8. februar 2013 kl. 11.18 på P1 i Natursyn og genudsendes søndag d. 10 februar 2013 på P1.

Fra om eftermiddagen den 8. februar kan udsendelsen også hentes som podcast eller man kan lytte til den via Natursyns hjemmeside på http://www.dr.dk/p1/natursyn

Kilde: DTU Aqua
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia