Besøg vores mobil side
 .

Nye drøftelser i makrel striden

Udgivet af FiskerForum den 02-12-2011 · info@fiskerforum.dk

Island og færøerne har egenhændigt bevilget sig selv større makrelkvoter. I et forsøg på at opnå enighed om den fælles forvaltning af den nordøstatlantiske makrelbestand, gennemføres der nu en tredje forhandlingsrunde mellem de implicerede parter.

Før mødet i Clonakilty i Irland, anmoder EU og Norge, Island og Færøerne om at optræde med ansvarlige krav til kvoterne.

Begge lande har øget deres kvoter til et uansvarligt niveau med 6% i 2006 til 45% i 2011. Denne handling strider mod den bæredygtige forvaltning, der ellers er lagt op til.

Dette må stoppe her og nu, hedder det i en pressemeddelse fra et samlet EU og Norge.

Uansvarlig optræden må ikke belønnes.

Derfor er EU og Norge klar over at en retfærdig og fornuftig aftale om kvotefordelingen, skal godkendes af alle fire parter.

Både EU og Norge er klar over at den uansvarlige optræden fra Island og Færøernes side, ikke må belønnes gennem de kvoter der tildeles med udgangs punkt i fangstvolumen fra den senere tid. Det er kvoter som man uretmæssigt har øget sit fiskeri med. Når man baserer sin kvoteandel på hvor mange makrel man har mulighed for at fange i eget farvand, er hverken bæredygtigt eller retfærdigt.

Med de store mængder makrel i farvandene til EU og Norge kunne flåden her let have landet tre gange så mange makrel som den aktuelle kvote EU og Norge har, skriver både EU og Norge i pressemeddelsen.

Handelssanktioner bliver udarbejdet.

Forhandligerne i næste uge giver en god anledning til at lægge pres på Island og Færøerne for at få dem til at handle ansvarligt. EU Kommissionen arbejder med at indføre handelssanktioner, som kan bruges til at fremme en god forhandlingsløsning med Island og Færøerne.
Det er magtpåliggende at både EU og Norge i næste uge kan gøre det klart for både Island og Færøerne, at man ikke stiltiende vil tillade landene at ødelægge makrelbestanden, udtaler både EU og Norge.

Kilde: FHL fiskeri- og havbruksnæringens Landsforening.
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia